197-VO2-Keuken.jpg
whitesmoke-noise.jpg

Renovatie van een leefruimte en keuken.

 

De belangrijkste vraag van de klant was om een bestaande gemetste schouw met kachel, zoals we deze in vele Vlaamse woningen terugvinden, te vervangen. Indien mogelijk met een manier dat een nieuwe houthaard beide ruimtes zou kunnen verwarmen.

 

In het eerste gesprek met de klant merkte ik hoe gepassioneerd ze praatten over hun reizen naar Scandinavië.  Het was voor mij dan ook meteen duidelijk dat het ontwerp de Scandinavische kant zou uitgaan. Met inspiratie van Aalto, Saarinen en co verwijderde ik alle deuren die beide ruimtes scheidden, de oude gemetste schouw en kachel verdwenen ook. In de plek kwam een laag ruw gecementeerd wit volume met tunnelhaard als hart tussen beide ruimtes. Boven op dit volume een kast in grenen multiplex met openingen om nog meer verbinding tussen beide ruimtes te creëren. Door deze ingreep voelt het niet meer als twee ruimtes maar als één ruimte met centraal haardmeubel. 

 

Voor het materiaal van de keuken heb ik eveneens het grenen laten terug komen om de natuurijk Scandinavische stijl door te trekken. Een deel van de kasten beits ik in de typisch rode kleur van de zweedse houten huisjes. De andere gebruikte materialen zijn onderandere een warm beton voor vloer en werkblad, gekalkte muren en hoogglans gelakte deur in zweeds rood tussen inkom en leefruimte. Het bestaand houten plafond bewaar ik en vernis ik in een lichter natuurlijke kleur die aansluit bij het gebruikte grenen.

NORSKBRANN

VO2_Leef.jpg
keuken-kook.jpg
keuken-spoel.jpg
194-VO2-PLAN-photoshop.jpg