top of page

       STUDIES & ERVARING.

ik_edited.png

In 2010 behaalde ik mijn masterdiploma interieurarchitectuur aan het Henry Van De Velde Instituut (Universiteit Antwerpen). Ik deed 8 jaar ervaring op als assistent architect en interieurarchitect voor maatwerk meubelen. Bij mijn studies architectuur aan Sint-Lucas Gent (KU-Leuven) herontdekte ik mijn passie voor tuinen en dook meteen met de neus in de boeken om meer te leren over tuinen en planten. Door het verwerven van al deze ervaring en kennis, besliste ik dat het tijd was om een eigen zaak te starten.

De doorgedreven interesse voor tuinen was reeds lang aanwezig maar het is pas door meer kennis op te doen dat ik voelde dat de combinatie interieur en tuinen onvermijdelijk lijkt. Als voorbeeld gebruik ik vaak Villa "La Rotonda" van de vader van de westerse architectuur Andrea Palladio. Deze villa is opgebouwd uit vier identieke delen rond een centrale ruimte. Hetgeen de vier identieke delen doet verschillen van elkaar is het uitzicht. Het interieur wordt voor een groot deel bepaald door wat je door het raam ziet, dus als interieurarchitect moet je ook aan de slag met wat er buiten gebeurt. Of in mijn geval, kan hetgeen buiten gebeurt mee ontworpen worden met het interieur en omgekeerd.

VillaRotondaklein.jpg

“Beauty is no quality in things themselves. It exists merely in the mind which contemplates them, and each mind perceives a different beauty” 

David Hume 

 

whitesmoke-noise.jpg

Interieurs en tuinen die ik ontwerp zullen nooit het doel hebben een mooie foto op te leveren, wat mij drijft is de beleving. Reeds bij mijn bachelorscriptie deed ik onderzoek naar de invloed van architectuur op het gevoel van de mens. Zo is een woning voor mij een verzameling van plaatsen waar dingen gebeuren. Een leefruimte kan plaatsen bevatten waar kinderen spelen en waar volwassenen lezen. Materiaal gaat evenveel over hoe het aanvoelt dan hoe het er uit ziet. De oprit bijvoorbeeld, gaat niet enkel over het parkeren van de wagen en zeker al niet over het tentoonstellen van de woning, maar over het thuis komen.

Ook tuinen gaan voor mij evenveel over ruimte als over planten. Toch zal ik deze ruimte vooral vormgeven door te ontwerpen met planten. Ik focus mij op de natuurlijke stijl en gebruik een rijke mix van vaste planten die het hele jaar door interessant zijn, ook wanneer ze dood en verdord zijn in de winter. Deze natuurlijke stijl wordt ook ‘The new perennial movement’ genoemd, streven van minder vormsnoei en gazon naar meer bloemen en hoge grassen.

       ONTWERPVISIE.

IMG_8400.JPG

“De natuur houdt zich niet bezig met vorm, alleen de mens houdt zich bezig met vorm. De natuur creëert vorm naar gelang de omstandigheden…”

Louis Kahn - Otterlo

darkjunglegreennoise.jpg

Contacteer mij

hier voor een vrijblijvend eerste gesprek.

       GREEN IS THE NEW BLACK.

Niet enkel in de tuin maar ook in het interieur zelf zijn planten heel belangrijk. Naast de vorm en de structuur, is er vooral de enorme onbewuste impact die planten hebben op ons welzijn. Dit zijn redenen genoeg om ook telkens uitspraak te doen over de planten voor het interieur. 

Planten kunnen leven zonder mensen, maar mensen niet zonder planten. Beiden kunnen evenwel niet zonder licht. Daarom is licht ook een van dé belangrijkste factoren in mijn ontwerpen. Ik zoek manieren om met licht vorm te geven aan ruimte. Ook zoek ik in mijn ontwerpen graag tegenstellingen op: licht-donker, zacht-ruw, open-gesloten,…

 

 

Mijn persoonlijke aanpak en praktische geest zorgen voor ontwerpen die volledig afgestemd zijn op de noden van de klant. Ik maak ontwerpen als antwoord op de vraag en de omstandigheden. Met mijn technische ervaring en oog voor detail probeer ik telkens te streven naar sterk kwalitatief resultaat. Het feit dat ik graag op de werf kom zorgt voor een goede samenwerking met de verschillende aannemers. Het ontwerpen van interieur en tuinen maakt mij gelukkig en daarom sta ik klaar om samen met u aan een mooi verhaal te beginnen. 

       AANPAK.

bottom of page