top of page
BEELD-2vlak.jpg
whitesmoke-noise.jpg

Concept voor een tuinfestival in Spanje met als thema 'film'.

 

Deze tuin is opgedeeld in drie tuinkamers zoals bijna elke film is opgebouwd uit de ‘drie act structuur’. Bij deze festivals vind ik dat de focus van de ontwerpen te sterk ligt op de gebruikte decoratie en niet genoeg op de planten. Aangezien ik ontwerp met planten heb ik in dit ontwerp de structuur van de film door de planten laten vertellen. Het enige decoratie element dat ik gebruikt heb is het zilveren gordijn rondom dat de tuin afsluit van de omgeving zoals een cinemazaal en de ervaring/focus van/op de tuin (de film) versterkt. 

 

Het pad volgt de spanningslijn van de ‘drie act structuur’ door de tuin. 

Act één is de setup, waar de personages in hun eigen omgeving worden voorgesteld, hier door alle gebruikte planten los van elkaar te zien. 

In act twee gebeurt de confrontatie, de paden van de verschillende personages raken verstrengeld en er is volop actie. In de tuin vertaald door het wilde gebruik van alle planten door elkaar. 

De derde act is de ontknoping waar bij een goed-slecht verhaal de goeie overwinnen van de slechte. In deze tuin is wit/geel vs. donkerrood/roze gebruikt als goed vs. slecht. In de derde tuinkamer zullen dan ook enkel nog witte bloemen overblijven die rustig uitdeinen naar de uitgang.

XARDÍNDETRESACTOS

snedeflat.jpg
BEELD-1vlak.jpg
VO2_planphotoshp-flat.jpg
bottom of page