patiobresilien_afbeelding1_flat.jpg
whitesmoke-noise.jpg

Voor dit project,  een totaalontwerp nieuwbouw met interieur en tuin in Hamme, was de vraag om een redelijk uitgebreid programma binnen een niet overdreven groot beschikbaar volume te ontwerpen.  Toch heb ik er voor geopteerd om niet het volledige volume te bebouwen. Door het gebruik van een halve patio midden in de woning wordt het gevoel van ruimte veel groter terwijl de ruimte zelf verkleint.  Door de eenvoudige circulatie, de relatie van de functies rond de patio, plaatsing van de ramen en het creëren van rustplekken geeft deze woning het gevoel van buiten leven dat geïnspireerd is op de half Braziliaanse roots van het koppel voor wie deze woning is ontworpen. Naast dit zijn onderandere de zon die bij elke maaltijd op de juiste plaats binnen schijnt en de materiaalkeuze voor het interieur een verwijzing naar Brazilië.  

De woning loopt met een naadloze lichte wit/bruine terrazzo vloer door in de naadloze dolomiet paden rond de woning. De tuin is in een vloeiende beweging rond de woning gedrapeerd in functie van wat er gebeurt. Het toekomen, naar buiten kijken, ruimte creëren, inkijk verminderen,..  Al deze zaken hebben invloed op de handelingen en gevoel binnen en buiten de woning en bepalen daarom mee het tuinontwerp. Het groendak op het achterste deel van de woning is voorzien van hoge grassen en bloemen die de woning volledig integreren in de natuurlijke beplanting die in te tuin voorzien wordt. Deze dakbeplanting die ook het dakterras afschermen en de boom in de patio brengen de tuin bijna letterlijk tot binnen. 

 

PATIOBRÉSILIEN

patiobresilien_PLAN1_gelijkvloers.jpg
Patiobresilien_boven.jpg
Patiobresilien_omgeving.jpg