tentoonstellingspaviljoen_website_edited
whitesmoke-noise.jpg

Concept voor een tentoonstellingspaviljoen in een park. 

Een paviljoen, op een bestaand pad in een park. Door de plaatsing op het pad wordt de bezoeker bezoeker door het paviljoen geleid. De bezoeker kan kiezen om gewoon zijn weg te vervolgen en door te lopen, hij kan de buitenruimte gebruiken of hij kan de expositie binnen te bezoeken. De binnenruimte is een variatie van hoge en lagere ruimtes die zich elk op hun manier openen naar het park. Waar de ene ruimte als één aanvoelt met de omsloten buitenruimte zal een andere ruimte zich afsluiten van de andere ruimtes en zich volledig richten op het park.

Ik kies bij dit paviljoen voor sobere materialen als basis: ruw beton met houten raamkaders. De witte binnenwanden van de expositieruimtes laten de vrijheid voor de kunst. De ruwe buitenkant van het beton zal in ons klimaat geleidelijk met mos begroeien. Dit mos zal er samen met enkele klimplanten voor zorgen dat deze menselijke ingreep met de tijd opgenomen wordt door de natuur van het park.

PATHVILLION